De sărbători ninge cu ofertele operatorilor de telefonie mobilă

4 01 2009


„Abonamente cu sute de minute naţionale şi convorbiri nelimitate în reţea au fost scoase la bătaie în ofertele de Crăciun ale operatorilor de telefonie mobila”.


Perioada sărbătorilor de iarna este una din perioadele în care consumatorii sunt agasaţi, din ce în ce mai mult, de diverse mesaje publicitare care au în spate o strategie de marketing mai mult sau mai puţin definită.

Piaţa românească a telefoniei mobile se află într-un moment agresiv din punct de vedere al mesajelor transmise către clienţi. Între strategiile de marketing ale celor trei operatori de telefonie mobilă GSM Orange, Vodafone şi Cosmote se relevă o adevărată luptă materializată în ofertele fiecărui operator, care încercă să transmită din ce în ce mai persuasiv ofertele lor, datorită cărora consumatorii pot cumpăra sute de minute şi sute de mesaje în schimbul a câţiva euro, opţiuni valabile atât pentru abonament, cât şi pentru prepay, pentru clienţii noi pentru sau cei existenţi. Fiecare din cei 3 operatori GSM au mers pe strategia acestor tipuri de opţiuni, oferind o gamă variată şi adaptată fiecărei categorii de consumatori. Pe de altă parte însă, ofertele celor trei operatori au ajuns într-un moment în care bulversează din ce în ce mai mult o parte din clienţi, deoarece aceştia s-au pierdut în oferte de sute de minute şi mesaje, pe care le utilizează sau nu lunar. Mai mult decât atât, consumatorului îi este greu să facă o diferenţiere între aceste oferte şi să analizeze care dintre ele este cea mai avantajoasă şi mai potrivită pentru el. În concluzie, o parte din clienţi se simt bulversaţi de multitudinea opţiunilor oferite şi cel mai probabil decizia lor în a alege o anumită ofertă se va baza mai mult pe relaţia care există între consumator şi compania de telefonie mobilă şi implicit pe imaginea fiecăreia, şi mai puţin pe un raţionament logic şi pe o analiză minuţioasă a tuturor ofertelor. Iar acest mediu ar putea fi unul benefic pentru dezvoltarea noii strategii NoPay de la Zapp.


http://www.romanialibera.ro/a140624/au-fost-lansate-ofertele-de-craciun-pentru-telefonia-mobila.html


Irina Pavlicenco (Urechean)

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: