Poţi ajuta şi tu…măcar de Sărbători

6 01 2009

Vine Craciunul! Şi se simte: campaniile sociale sunt în toi. Fie că este vorba despre Ikea, sau Pampers, mesajul preponderent este „cumpără şi poţi ajuta şi tu”. Doar este pentru o cauză nobilă.

Bineînţeles că în perioada Sărbătorilor beneficiarii campaniilor sunt întotdeauna copiii. Fie că le sunt donate jucării sau hăinuţe, că se pun bazele unor noi centre sau secţii de spitale, sau, în cazul Pampers se donează bani pentru vaccin antitetanos sau Ikea pt construcţia unui centru de educare, tot mai multe companii se implică în astfel de acte menite să le atragă bunăvoinţa publicurilor. Cu toate acestea tot mai puţine sunt vizibile. Sau, cel puţin, anul acesta puţine mi-au sărit în ochi.

Spre exemplu, despre Ikea am aflat de prin ziare – câte un paragraf mărunţel ici-colo, pe site nici urmă de ştire. În schimb, despre campania Pampers numai de bine. Durează deja de câteva săpămâni şi prin maniera de abordare – spoturi TV, site, prezentare în magazine, a reuşit să facă nişte mămici să se implice serios (vrând nevrând).

Şi totuşi, mă aşteptam la ceva mai multă activitate pe latura socială din partea marilor companii. Că vorba-ceea, doar e Crăciunul. Şi-or fi epuizat resursele şi acum, la sfârşit de an, stau cuminţi în aşteptarea bugetului de anul viitor?

http://www.pampers-unicef.ro/

http://www.capital.ro/articol/345-000-de-euro-pentru-renovarea-unui-etaj-din-spitalul-marie-curie-114340.html

Mirela Burlacu

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: