Afacerile online

9 01 2009

Din ce în ce mai des şi românii optează pentru cumpărături online, ori din comoditate, ori din necesitate. Observându-se din ce în ce mai des acest fapt, multe firme încep să-şi facă şi să dezvolte mai bine un magazin online.

Internetul este canalul care aduce multe oportunităţi de vânzare şi promovare la costuri mult mai reduse şi va fi o parte importantă a strategiei companiilor pentru perioada următoare.

S-a observat o dezvoltare pe verticală a comerţului electronic, apărând magazine online localizate, în special în sectorul turismului şi în cel al florăriilor online.

Acest tip de afacere a fost facilitată şi mai mult de BRD, care împreună cu Gecad ePayment a dezvoltat un card co-brand dedicat clienţilor magazinelor online. Cardul are ataşat şi un program de fidelitate şi înglobează tehnologia CIP, care oferă o securitate superioară.

Românii au făcut, în primele nouă luni ale anului 2008, cumpărături de aproape 40 milioane de euro prin intermediul magazinelor online româneşti, cu plata prin card bancar, depaşind nivelul din întregul an 2007, când piaţa a crescut cu 236%, la 34,8 milioane euro, conform statisticilor RomCard.

În ceea ce priveşte produsele comercializate, topul vânzărilor a rămas relativ neschimbat în 2008, faţă de 2007, produsele telecom ocupând primul loc, cu o pondere de 35%, categorie urmată de turism şi transporturi cu 26% şi e-tail cu 18%. În acelaşi timp însă, în 2008 s-a accentuat procesul de diversificare a pieţei, iar cumpărătorii au putut gasi pe internet o gamă tot mai largă de produse şi servicii.

Pentru începătorii din domeniul comerţului online, există şi firme care oferă consultanţă pentru crearea unui magazin performant. De la ei poţi afla cum poţi avea o afacere de succes pe internet şi, de asemenea, beneficiezi de o analiză sumară gratuită personalizată a site-ului tău, în urma careia aceştia îţi vor sugera cele mai potrivite soluţii de marketing online pentru îmbunătăţirea afacerii tale online.

http://cferseta.wordpress.com/tag/marketing/


Actions

Information
%d bloggers like this: