Marketing afiliat autohton

11 01 2009

Pe 18 decembrie s-a lansat 2parale.ro, site ce se angajează să promoveze şi să dezvolte „marketingul bazat pe performanţă”. Pe scurt, marketingul afiliat, are la bază utilizarea unui site cu scopul de a trimite trafic pe altul şi chiar de a determina anumite acţiuni din partea celor care sunt direcţionaţi către acel site. Această formă de marketing online este în faza de pionierat la noi şi deşi face furori în vest, este extrem de controversată în mediul virtual autohton. Practic odată cu lansarea 2parale.ro, orice firmă online îşi poate mării vizibilitatea şi implicit veniturile dacă adoptă acest tip de marketing, utilizând instrumentele puse la dispoziţie pe site. Dar din această abordare nu au de câştigat doar firmele ci şi oamenii care aleg să se înscrie ca şi marketeri, cu scopul de a promova anumite produse şi servicii în schimbul unui comision. Astfel avantajul vine din faptul că firma trebuie să plătească doar atunci când un vizitator a finalizat o comandă sau a răspuns la un chestionar, fapt ce se traduce într-o eficienţă maximă.

Dacă e să mă întrebaţi pe mine, deşi aparent sună extrem de promiţător, acest tip de marketing are câteva puncte slabe care fără îndoială au dus la atât de apriga contestare din partea publicului larg. Este adevărat că o firmă poate evolua utilizând resurse minime, dar rezultatele vor apărea destul de târziu şi doar dacă marketerii afiliaţi sunt adevăraţi lideri de opinie ce au acces şi sunt recunoscuţi astfel, în cât mai multe reţele sociale. Un alt aspect „sensibil” ar fi comisionul şi modul în care firmele îl acordă celor care reuşesc să le direcţioneze clienţi. Încercând să elimine aceste suspiciuni, 2parale.ro pune la dispoziţie atât firmelor cât şi marketerilor instrumente ce permit o monitorizare minuţioasă a întregului proces. În momentul de faţă doar trei magazine online s-au înscris ca furnizori pe 2parale.ro: marketonline.ro, florilabucureşti.ro şi captaingo.ro. Rămâne de văzut cum va evolua acest tip de marketing şi ce beneficii va aduce pentru cei care îşi vor proiecta strategiile pe această direcţie.

Sursă: http://www.liviutaloi.ro/2008/12/19/2paralero-live-de-ieri-nirvana-pentru-magazinele-online-o-pusculita-sigura-pentru-afiliati/

Victor Rizescu

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: