eMAG îşi înşeală clienţii

16 01 2009


eMag este unul dintre cei mai importanţi jucători de comerţ online, care a găzduit lansarea oficială Nikon în România. Aceasta a fost făcută doar online, pe http://www.eMAG.ro la data de 1 septembrie 2007.
Cu toate acestea firma, care şi-ar fi putut foarte uşor păstra şi consacra un renume pe piaţa firmelor IT online, a reuşit să-şi ignore şi chiar să-şi mintă clienţii.


Cazurile petrecute aici poate că nu sunt numeroase, dar suficiente pentru ca să ridice semne de întrebare despre respectul faţă de client şi serviciile pe care firma le oferă.
Câţiva dintre cei care au achiziţionat produse de la eMag şi-au relatat “aventurile” prin care au trecut în încercarea de a-şi rezolva problemele, atât pe forumul site-ului cât şi pe alte forumuri din domeniul tehnologic: Softpedia, ComputerGames.


Cele mai multe nefericite întâmplări au fost datorate unor false oferte de garanţie – un client achiziţionase un aparat de aer condiţionat cu garanţia 5 ani iar după aceea a observat pe site-ul lor că schimbasera la scurt timp acest termen. Clientul, supărat de această situaţie, a trimis un e-mail companiei în care specifica faptul că a făcut screenshot paginii înainte de a fi modificată şi că aşteaptă un răspuns.
O altă situaţie a fost la greşirea unei componente RAM pe un laptop, iar clientul respectiv a primit înştiinţarea că o să-i fie rezolvată problema în o anumită zi, dar se pare că nu a fost aşa, persoana trebuind să se “plimbe” timp de 13 zile la sediul firmei.


eMag întâmpină situaţii tot mai dese în care clienţii sunt nemulţumiţi de serviciile oferite, iar declaraţiile reprezentanţilor firmei au fost: “putem folosi “detaliile sesizate” pentru a ne îmbunătăţi serviciile”.
Tot în apărarea lor, cei de la eMag spun că, fiind o companie foarte mare, cu vânzări bune, este imposibil să nu apară probleme de acest gen.
În fine, putem să-i credem şi pe ei…Dar în situaţia aparatului de aer condiţionat de ce termenul de garanţie a fost modificat? Chiar să fi fost doar o simplă eroare?


http://forum.computergames.ro/131-valea-plingerii/325506-emag-nu-cumparati-de-la-emag.html
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=60680
http://www.roportal.ro/discutii/ftopic42077.html


Mărăcine-Neagu Cristina

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: