Ce este BrandRate?

18 01 2009

Căutând informaţii despre ultimele cercetări de piaţă efectuate în România, citind diferite articole, am observat un nume care se repeta în mod consecvent: BrandRate (1). Am căutat mai multe informaţii şi am aflat ce este acesta.

BrandRate este un instrument de evaluare a percepţiei populaţiei urbane asupra imaginii principalelor branduri din România şi totodată un instrument de evaluare a performanţelor acestora în raport cu feedback-ul românilor, cu privire la produsele şi serviciile asociate mărcilor existente. El a fost creat de Reveal Marketing Research şi analizează 12 domenii de interes: Bancar, Auto, Bere, Electronice, Cosmetice, Telecomunicaţii, Băuturi alcoolice (mai puţin bere), Produse alimentare, Produse chimice pentru gospodărie, Centre comerciale, Companii energetice, Băuturi răcoritoare şi apă minerală.

Deşi eram chiar dornică să aflu mai multe lucruri despre el, din păcate nu am reuşit să obţin foarte multe informaţii de pe site-ul dedicat BrandRate din motive tehnice. Din fericire însă am găsit un interviu cu Marius Luican, General Manager al Reveal Marketing Research, realizat de Mirabela Manea pentru Iqads(2), şi m-am mai lămurit cum stau lucrurile.

Principala utilitate a acestui instrument este dat de faptul că este realizat cu regularitate o dată la trei luni. Astfel se poate observa modul în care percepţia asupra brandurilor evoluează în timp. Totodată, prin intermediul indicatorilor calculaţi se oferă o imagine detaliată a acestui proces.

Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm următoarele raportări pentru a observa schimbările care o să aibă loc în planul percepţiilor consumatorilor români. Rezultatele studiilor vor fi publicate şi analizate în fiecare marţi în Business Standard şi Money Express, iar concluziile vor fi discutate săptămânal, luni de la ora 19:15 în emisiunea Market Briefing, la The Money Channel.

(1) – http://www.brandrate.ro/ site accesat la data de 19.12.2008

(2) – http://www.e-sondaj.ro/, site accesat la data de 14.01.09

Monica Dobroiu

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: