Comuniunea omului modern cu natura

18 01 2009

Astăzi toată lumea trage un semnal de alarmă asupra pericolelor care ne pot aştepta dacă nu învăţăm o dată pentru totdeauna cum să ne purtăm cu natura. Şi dacă atragi şi capital de imagine cu această ocazie, cu atât mai bine pentru tine. Dovedeşti că eşti responsabil şi demn de încredere.

Înarmat cu un fotograf de renume şi şapte frumuseţi îndrăzneţe să-şi etaleze goliciunea şi să pozeze alături de animalele sălbatice din mijlocul Africii, mai exact în Bostwana, Pirelli lansează la Berlin catalogul 2009 denumit sugestiv “Only beauty can save the world”.

Fotograful Peater Beard, un iubitor şi un locuitor al Africii, este cel care a venit cu ideea de a îmbina frumuseţea celor şapte modele cu cea a elefanţilor şi a altor animale sălbatice. Acesta este un activist convins în problemele de mediu şi încălzirea globală, îngrijorat de faptul că populaţia este în continuă creştere însă pământul pe care îl avem la dispoziţie nu.

Mesajul transmis prin acest catalog, unealtă “feroce” a marketingului social practicat de Pirelli, este acela că doar frumuseţea mai poate salva astăzi lumea. Calendarul înfăţişează femeile în ipostaze seducătoare, ca nişte creaturi născute din pântecul naturii, pline de curaj, dătătoare de viaţă la rândul lor.

Catalogul cuprinde imagini şi texte impresionante, menite să atragă atenţia asupra frumuseţii naturii care încă nu s-a răzvrătit şi a pericolelor la care suntem supuşi dacă nu încercăm să ne schimbăm modul de viaţă, dar şi asupra firmei Pirelli, cunoscută de noi datorită comercializării pneurilor auto.

Sursa: revista Elle, nr. 134, din ianuarie 2009

Linkul unde pot fi văzute pozele din catalog este: http://inconstantin.ro/2009/01/01/foto-pirelli-calendar-2009/

Teodora Niţu

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: