Cum sa intri în universul feminin printr-un singur click

18 01 2009

În ultimul timp femeile ocupă din ce în ce mai mult un loc important în mintea şi specialiştilor de marketing, sau cel puţin aşa ar trebui să fie. În societatea modernă femeile reprezintă de la 40 până la 60% dintre consumatori, sau mai exact dintre cumpărători (1). Acestea au putere de decizie în ceea ce priveşte majoritatea cumpărăturilor făcute în gospodărie şi nu numai. Pe lângă asta, femeile sunt mai predispuse la a recomanda şi altora mărci care sunt pe placul lor sau care le-au impresionat. În plus femeile sunt mult mai fidele unuei mărci decât un bărbat.

Şi cum ar fi dacă s-ar crea o comunitate online a femeilor care au aceleaşi interese, preocupări, plăceri, unde acestea să comunice, să interacţioneze, să îşi împărtăşească părerile despre…orice, de la reţete culinare fine şi până la subiecte tabu? Şi mai mult, cum ar fi ca totul să se realizeze la un nivel educativ înalt?

Şi uite aşa a apărut site-ul http://www.petocuri.ro , universul feminin ce impune o anumită ţinută, o atitudine feminină care îi ofera membrei clubului siguranţă şi care o face să se exprime mai bine (2).

Un exemplu frumos de marketing tribal ce reuşeşte să adune din ce în ce mai multe adepte, un site cu caracter educativ, ce pune femeia PeTocuri la curent cu evenimentele cele mai importante, cărţile cele mai noi, filmele care merită să fie văzute, tendinţele din modă care merită să fie urmate. Bonus, fiecare membră a acestui club primeşte gratuit şi revista lunară PeTocuri.ro direct la ea acasă prin poştă.

Este o strategie de marketing tribal reuşită ce îndeamnă membrele clubului să acceseze zi de zi site-ul, să intre în comunitate, să discute cu prietenele pe care şi le-a făcut aici, şi mai ales să încerce serviciile şi produsele pe care comunitatea PeTocuri.ro le promovează.

(1) Marketing to women: How to understand, reach and incrase your share of the world’s largest market segment – Martha Barletta

(2) http://www.petocuri.ro

Teodora Niţu

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: