Cum se poate transmite mesajul în cazul marketingului viral?

18 01 2009

Canalul prin care se transmite mesajul în cazul marketingului viral trebuie să fie uşor de folosit, dar mai ales să faciliteze transmiterea mai departe. Internetul este mediul ideal pentru marketingul viral datorită costurilor foarte mici, a vitezei de propagare a răspunsului, a uşurinţei de folosire, însă şi telefonia mobilă prin tehnologiile de-a dreptul revoluţionare vine tare din urmă. Canalele de transmitere a mesajului joacă un rol extrem de imortant în succesul sau eşecul campaniei de marketing viral, de aceea caracteristicile şi limitele fiecăruia trebuie analizate foarte bine înainte să facem o alegere.

La ora actuală, există foarte multe metode prin care se poate realiza transferul mesajului de la emiţător (compania) către receptori (clienţi, potenţiali clienţi):

* transmiterea de linkuri prin messengerele instant ;

* distribuirea de cărţi electronice gratuite ;

* distribuirea de software gratuit;

* realizarea de web hosting, cu condiţia postării de bannere cu mesajul legat de produsul vizat, în partea de sus a siteului;

* folosirea template-urilor gratuite, dar inscripţionate cu mesajul de marketing;

* folosirea forumurilor de discuţii;

* folosirea blogurilor;

* folosirea newsletter-ului;

* folosirea aşa-ziselor electronic gift certificates – e-carduri cadou de cumpărături. Acestea au o valoare prestabilită, pot fi înmânate clienţilor fideli care aduc un anumit profit companiei sau, dimpotrivă, pot fi achiziţionate şi făcute cadou pentru ca beneficiarul să poată cheltui suma înscrisa pe e-card după bunul său plac.

* folosirea de viral videos. Avantajul în cazul videoclipurilor este acela că, de obicei, se trimite un URL către videoclipul respectiv şi asta se transformă în trafic pentru siteul tău;

* utilizarea jocurilor online gratuite;

* folosirea bannerelor;

* utilizarea tehnologiei Bluetooth. Larga răspândire a telefoanelor mobile care folosesc Bluetooth a favorizat realizarea de filmuleţe promoţionale care pot fi distribuite viral între handseturi.

Şi lista poate continua…

Sursa:


Actions

Information
%d bloggers like this: