Ce m-a impresionat…

20 01 2009

Norocoasă fiind nu am avut contacte majore cu sistemul medical şi niciodată nu am conştientizat cât de importanţi sunt donatorii de sânge până în momentul în care o colegă de serviciu a suferit o itervenţie chirurgicală majoră. Atunci am aflat cu stupoare că era necesar pentru acea intervenţie de o cantitate considerabilă de sânge şi doctorii porneau procedura numai în momentul în care se făcea dovada că în banca de sânge a intrat cantitatea respectivă. Ne-am mobilizat cu mic cu mare am mers la centrul de recoltare şi ne-am ajutat colega, intervenţia a fost un succes .

Această situaţie însă m-a pus pe gânduri…ce se întâmplă cu oamenii care nu au colegi în jurul lor, ce se întâmplă cu bătrânii fără copii sau alte rude? Pe ei cine îi ajută în aceste situaţii dramatice?

În prezent se desfăşoară pe TV o campanie de marketing social iniţiată de Asociaţia REACT, organizaţie neguvernamentală orientată către proiecte sociale şi tineri în special, Uniunea Naţionala a Studenţilor din România. Sponsor principal al acestei campanii este Vodafone iar sponsori Coca Cola si Alka. Nu poate fi decât îmbucurător că aceste companii şi-au unit eforturile şi bugetele pentru a sprijini o astfel de cauză.

Ramâne de văzut dacă această campanie va duce la cresterea stocurilor de sânge, dacă oamenii sunt receptivi la acest apel deoarece presupune o reacţie mai putin plăcută pentru unii dintre noi. Este mult mai uşor să strângi hârtia într-o cutie la serviciu şi să rogi secretara sa sune la Copacel, este mult mai uşor să strângi hainele pe care nu le mai porţi şi să le duci în Piaţa Universităţii, este mult mai uşor să te desparţi de banii de coafor dar să donezi sânge este mult mai delicat si presupune oarecare emoţii contradictorii… Prin această campanie se va vedea cu adevărat cât de solidari sunt românii şi care este rata de răspuns la apelurile umanitare.

http://www.pentruviata.com

http://www.iqads.ro/clipul_publicitar_2004/o_sansa_pentru_viata___graba.html

Veronica Ciacoveanu

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: