Zuzu continuă să-şi alinte consumatorii

21 01 2009

Pentru o poziţie cât mai stabilă şi sigură pe piaţa produselor lactate, Albalact s-a orientat în vederea creării unui nou brand, însă, pentru a se diferenţia de competitori, a ales un ambalaj cu mult inovativ şi neconvenţional, care atrage prin căldura pe care o creează. Momentul lansării gamei de produse lactate Zuzu a fost bine gândit, astfel că perioada apariţiei sale a coincis cu dezvoltarea pieţei de produse lactate şi cu interesul tot mai crescut pe care românii îl arată faţă de acest tip de produse. Radu Ciurtin, preşedinte Albalact, explică: „pe această oportunitate a mizat şi Zuzu, care a avut şi are în mânecă un mare atu, acela al brandului autohton, de încredere, prietenos şi carismatic”. (http://paulmaior.blogspot.com/2008/04/un-brand-mai-zuzu.html) Astfel, la numai o perioadă de 2 ani de la lansarea sa, brandul Zuzu, prezent pe rafturi în 23 de produse (lapte şi iaurturi), a reuşit să se poziţioneze drept lider de piaţă pe segmentul de lapte proaspăt pasteurizat. Numele său neconvenţional a dus la o poziţionare într-o manieră intimă, fapt ce-l diferenţiază de ceilalţi competitori, care abordează consumatorul într-un mod distinct.

Deşi părea imposibilă pentru oamenii din domeniu crearea unui brand care să depăşească succesul de care s-a bucurat Fulga, un alt brand aflat, de asemenea, sub umbrela Albalact, Zuzu, prin numele şi designul ambalajului său inovator şi amuzant, a stârnit, în special, interesul tinerilor, al persoanelor cu vârste între 25 şi 45 de ani, informate, cu venituri peste medie, din mediul urban. În definirea strategiei de comunicare, compania Brandient a ales creionarea unei linii vesele care să stârnească amuzament şi o senzaţie de bine la vederea acestei mărci, care se adresează, mai degrabă, cosumatorului care alege cumpărarea laptelui Zuzu nu din motive de sănătate, ci pentru că-i face plăcere. Identitatea vizuală şi designul ambalajului a atras interesul consumatorului român, deschis la inovaţie, care a apreciat acest pachet. Potrivit lui Cristian Kit Paul, „Zuzu îşi propune să-şi alinte consumatorii, să-i ţină în puf şi întregul demers verbal şi vizual susţine o astfel de relaţionare cu aceştia. Produsul, pe de altă parte, ne mulţumeşte întrutotul, astfel că Zuzu are toate şansele să-şi facă loc pe raftul românesc şi în inimile consumatorilor români”.(http://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/11070/Brandient-a-creat-brandul-Zuzu-pentru-Albalact-SA.html)

Surse:
http://www.brandient.com/ro/noutati_si_opinii/stiri_si_evenimente/brandient_a_creat_brandul_zuzu_pentru_albalact.html

http://paulmaior.blogspot.com/2008/04/un-brand-mai-zuzu.html

http://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/11070/Brandient-a-creat-brandul-Zuzu-pentru-Albalact-SA.html

http://www.zf.ro/companii/cum-a-ajuns-zuzu-unul-dintre-cele-mai-vandute-branduri-pe-o-piata-de-peste-un-miliard-de-euro-3097679/

Mădălina Ion

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: