CSR în varianta pro-bono

23 01 2009

În zilele noastre, activităţile de CSR, în care se implică companiile, nu mai sunt o noutate. Dar există, totuşi, unele iniţiative care nu se încadrează în tiparul celor obişnuite sau, altfel spus, nu pot trece neobservate.

În unul din articolele mele anterioare, ONG-urile vor fi „adoptate”, scriam despre gestul frumos şi mai mult decât necesar al celor de la Millenium Communications de a crea vizibilitate unor organizaţii non-profit. Tot atunci, am amintit şi de Leo Burnett şi campania lor de promovare pentru Muzeului Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, ambele proiecte au fost realizate pro-bono.

Recent, am descoperit o campanie de responsabilitate socială care a reuşit să mă impresioneze şi să mă convingă că lucrurile bune merg mai departe. Este vorba de campania “Oamenii inteligenţi investesc în inteligenţă”, derulată la iniţiativa Fundaţiei Chance for Life şi realizată pro-bono de agenţia Babel Communications. Acest proiect de responsabilitate socială îşi propune să sprijine copiii cu potenţial, dar care nu pot să se afirme din cauza posibilităţilor materiale reduse.

Campania de comunicare a început în luna decembrie 2008 şi este realizată în două etape. Prin urmare, pentru început, cei de la Babel Communications se vor ocupa de promovarea spotului “Inginerii”, utilizând mai multe canale informale. În această etapă, ei vor fi ajutaţi de angajaţii Fundaţiei, împreună cu care vor genera un flux word-of-mouth. Ulterior, spotul va fi difuzat şi pe câteva posturi TV, care au ales să sprijine pro-bono acest demers apreciabil.
Spotul poate fi urmărit aici:

Iată deci, o iniţiativă demnă de urmat şi de alţii. Dincolo de vizibilitatea pe care şi-au creat-o prin intermediul acestei campanii, Babel Communications a demonstrat că CSR-ul există şi în varianta pro-bono şi poate fi aplicat cu succes.

Surse:

http://www.bizcity.ro/marketing/babel-communications-a-realizat-pro-bono-o-campanie-pentru-chance-for-life-44504.html

http://www.babel.ro/

Nadia Nazarchevici

Advertisements

Actions

Information




%d bloggers like this: