Magazinul Leacul din Bucureşti – produse şi alimente bio de succes

24 01 2009


Pe 18 aprilie 2008 s-a deschis în zona pieţei Dorobanţi magazinul cu produse şi alimente bio Leacul.
Se ştie că în România şi mai ales în capitală, doar câteva procente insignifiante din populaţie preferă alimentele şi produsele bio. De ce? Aglomeraţia, traficul, lipsa de timp şi stresul de la locul de muncă sunt doar câteva exemple care îi fac pe români să mănânce de la Fast-Food.
Cei care mănâncă sănătos la noi în ţară nu au decât o pondere de 5-10% în alimente bio consumate, în comparaţie cu alte state europene (Austria, Ungaria, Franţa, Germania), unde ponderea în consumul bio atinge 80% astfel de alimente.


Ce se mai ştie este că majoritatea acestui mic procent este formată din femeile care ţin cont de silueta lor, deci lipsa de informare asupra riscului consumului excesiv de alimente nesănătoase este pregnant simţită în România.
Cu toate acestea, magazinul Leacul (unul dintre puţinele de acest gen de la noi), care deşi are produse la preţuri destul de “picante” (cu aproximativ 50% mai mari decât cele convenţionale), tinde să aibă succes chiar şi pe această piaţă autohtonă de consum alimentar neglijent.


După declaraţiile lui Ionuţ Teglas, manager general Bio Solaris (compania care a lansat magazinul Leacul), încasările ar atinge 300.000 euro pe an, sumă destul de mare în raport cu ponderea mică de consumatori.
Prin aceasta putem observa că şi magazinele care sunt considerate fără succes pe o piaţă ( acolo unde respectivele produse nu par a fi cumpărate, ca în cazul de faţă), pot avea totuşi o vânzare bună.
Au început tot mai multe campanii de informare pe tema consumului alimentar sănătoas, pe care ar trebui să le percepem prin prisma mesajul lor, ci nu să ne gândim (cum mulţi au tendinţa) că totul este un “tertip” pentru a face vânzări produselor anumitor companii.


Deci, pentru sănătatea noastră, ar trebui să fim mai atenţi cu ce consumăm, iar faptul că am plăti mai mult pentru un aliment bio decât pentru unul obişnuit nu ar trebui să fie o problemă.


http://www.afaceri-francize.ro/articol/cum-sa-faci-300000-de-euro-anual-din-produse-bio


Maracine Cristina

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: