Petrom şi mediului înconjurător

24 01 2009


‘’Criza climatică nu este o problema politică, ci o provocare morală şi spirituală pentru întreaga umanitate” Al Gore


Programele în domeniul mediului au efectele cu cea mai mare anvergură şi durată în timp, afectând grupuri mai extinse de populaţie, creează un curent de opinie favorabil pentru companie şi răspund, de cele mai multe ori, unor probleme percepute ca fiind generate de activitatea comercială a companiei.
Una dintre companiile care sunt implicate în proiecte în domeniul mediului este şi compania Petrom, care prin comercializarea carburanţiilor este văzută de public ca un poluator.


Petrom împreună cu agenţia de publicitate Ogilvy Group a dezvoltat un program de responsabilitate socială care are ca scop modernizarea parcurilor din cinci oraşe ale ţării după standarde europene. Ca rezultat al proiectului oraşe precum Bucureşti, Piteşti, Moineşti, Timişoara şi Targovişte vor beneficia de “Parcurile Viitorului”, un proiect estimat la 1,5 milioane de euro ce face parte din campania “Respect pentru viitor”, demarată de Petrom la începutul anului 2007.


Proiectul ,,Parcurile Viitorului’’ a cuprins două ediţii, una având loc în 2007 şi urmând cea de-a doua în 2008. Proiectul a reprezentat un succes pentru companie şi a adus beneficii comunităţiilor locale prin reamenajarea spaţiului verde.


Acesta a fost un proiect complex care a implicat în prima etapă organizarea unui concurs de proiecte. S-au primit proiecte din partea multor tinerii arhitecti şi peisagisti, iar jurizarea acestor priecte a fost facută de către specialişti în domeniul arhitecturii şi peisagisticii, reprezentanţi ai autorităţiilor locale şi ai societăţii civile, reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi ai mass-media. În urma jurizării au rezultat poiectele căstigătoare, care au fost implementate de către o firma specializată în amenajari de spaţii verzi, selectată prin licitaţie. Pentru realizarea lucrărilor de reamenajare a parcurilor s-au organizat totodată şi activităţi de voluntariat.


Proiectul “Parcurile Viitorului” a fost apeciat şi de jurnalisti şi de mass-media fiind recompensat cu cea mai înaltă distincţie la Romanian PR Award şi anume “Golden Award for Excellence”. Proiectul a fost apreciat şi în cadrul galei ,,Oameni pentru Oameni’’, fiind căştigător la categoria “Programe comunitare”.
Astăzi nicio companie nu-şi mai poate permite să fie percepută ca iresponsabilă faţă de mediu. Astfel schimbarile climatice, intens mediatizate în ultimii ani, au ajutat la conştintizarea necesităţii acţiunilor în acest domeniu.


http://www.parcurileviitorului.com/
http://www.responsabilitatesociala.ro/studii-de-caz-csr/petrom/parcurile-viitorului.html


Andreea Elefteriadis

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: