Televiziunea – aliniere la standarde euro

24 01 2009

Era vitezei şi a transcendenţei. Nu putem trăi fără internet de mare viteză, fie că vorbim de calculatorul de la birou sau de acasă sau de cele portabile. De asemenea, vrem şi avem mai mult telefoane 3G şi Internet pe mobil. Mai nou, răsfoind revista presei din fiecare dimineaţă, aflu că, până în 2012, trebuie să ajungem la standarde europene si in ceea ce priveşte televiziunea. Nu vorbesc aici de televiziunea portabilă, cea de pe mobil. Nu. Pănă acolo trebuie să trecem mai întâi la televiziunea digitală. Atunci am înţeles de ce in magazine nu mai găseşti – sau găseşti prea multe – TV-uri cu opţiunea FULL HDMI.

Care vor fi cateva din datele impactului:
-posibilitatea de a avea acces gratuit, cu o simpla antena omnidirectionala, la 40-50 de programe in retea nationala,
-posibilitatea de receptie a programelor Tv in automobil, inclusiv la viteze mari,
-receptia de informatii suplimentare prin EPG (electronic program guide),
-necesitatea de a schimba televizorul analogic cu unul digital, in contextul imposibilitatii de a mai receptiona programe tv cu un televizor analogic (fara racordare la cablu).

Toate acestea au fost posibile prin prisma OUG care modifică legea audio-vizualului, şi care îşi propune să revoluţioneze nu numai tehnologia, dar şi buzunarele românului.

Principala tentaţie pentru români, care au dovedit că sunt avizi de orice fel de noutate din domeniul comunicării, alături de faptul că, în televiziunea HD, formatul 16:9, mai conform cu vederea umană, nu are deformarea pe lăţime din emisia analogică sau digitală standard şi preia toată informaţia din imaginea cinematografică, va fi calitatea excepţională a imaginii HD, ce poate fi deja experimentată în programul HD al PRO TV.

După părerea mea, consider ca mai repede vom regăsi televiziunea pe telefon, decât vor incepe să emită cele 7 benzi de TDT acordate de Comisia Europeană.

Sursa: Cotidianul, Ziarul financiar

Mihaela Bisceanu

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: